Free cookie consent management tool by TermsFeed

Opfølgning - CITES-webinar

Vi har i dag afholdt webinar med Pernille Dahl Nielsen fra det danske CITES-sekretariat.

 

Find her Pernilles præsentation samt CITES-sekretariatets vejledning til importansøgning.

 

Herunder kommer i punktform vores noter om de spørgsmål og svar, der kom efter præsentationen.

 

  • Sagsbehandlingstiden er forventelig lang: 4 -8 uger. Send derfor importansøgning, så tidligt I kan, også selvom ”Bill of lading” ikke er klar til at blive sendt med. Sekretariatet har travlt, så jo mere de kan gøre klar på forhånd, jo hurtigere kan de færdiggøre jeres ansøgning.
  • Der SKAL være en importtilladelse på det, der kommer til EU efter den 25/11. Er der tvivl om sendinger, der kan blive et par dage forsinket, og dermed ankomme efter 25/11, så må I ansøge om tilladelse, selvom den kan vise sig at være overflødig. Men better safe than sorry.
  • I importansøgningen må I gerne notere antal containere i feltet ”beskrivelse af enhed”, hvis I kender det – ellers udfyld feltet med rumfang.
  • Husk at udfylde ’tro og love’-felterne (de tre sidste i dokumentet) for at undgå forsinkelser. Systemet tillader ved en fejl ansøgeren at indsende, selvom de ikke er udfyldt, og så skal der bruges unødig tid til at opklare bagefter. Sekretariatet prøver at få ændret det.
  • Ved kontakt til sekretariatet, HUSK at sende jeres sagsnummer med.
  • Når ansøgningen er gået igennem, modtager I krav om betaling. Så snart sekretariatet kan se, at betalingen er gået igennem, sendes importtilladelsen. Vær opmærksom på, at importtilladelsen er et fysisk dokument, som sendes med Post Nord, medmindre andet aftales (skriv det i feltet ”bemærkninger”, hvis I ønsker det anderledes – fx at benytte GLS eller andre som kurér, eller hente det selv).
  • Vær opmærksom på, at eksporttilladelsen skal stemples og underskrives af det pågældende eksportlands toldmyndigheder.
  • Værn om originaldokumenter og tag kopier.

 

Pernille vender tilbage med Belgiens holdning til pre-CITES eksporttilladelse samt et skriftligt svar om transitlande og hvorvidt importtilladelsen skal behandles her eller ej.

 

Vi opfordrer til, at I melder tilbage til os ved spørgsmål eller praktiske udfordringer.

Vi vil søge afklaring hos CITES-sekretariatet og sætte nyt informationsmøde op ved behov.

 

Spørgsmål sendes til Jakob, som videreformidler og deler svar med foreningens medlemmer.